Miere cu propolis si scortisoara - beneficii si proprietati

29.11.2021

Mierea cu propolis este considerata un leac complet in primul rand datorita antibioticului natural provenit din propolis, acesta din urma fiind recunoscut in foarte multe studii de apiterapie ca si un produs miraculos al stupului datorita efectului antimicrobian. Langa aceste doua produse apicole se mai adauga si scortisoara, un condiment cu proprietati energizante, fortifiante pentru sistemul circulator.
Aflate in amestec, aceste trei ingrediente 100% naturale reprezinta in primul rand un bun prilej pentru a introduce propolisul in alimentatia celor mici. Tinctura de propolis avand un gust mai puternic nu este intotdeauna agreat, insa daca este consumat in amestec cu miere si scortisoara formeaza un mix energizant, plin de vitamine si minerale la care se mai adauga si puterea antibiotica naturala a propolisului.

Ce proprietati are amestecul de miere cu propolis si scortisoara ?

  • intareste sistemul imunitar
  • calmeaza durerile in gat
  • vitaminizeaza si protejeaza organismul impotriva virusurilor
  • protejeaza sanatatea dentara
  • stimuleaza circulatia sanguina
  • ajuta la eliminarea toxinelor din organism
  • reduce colesterolul si are proprietati anti inflamatoare

Ce gust si ce aspect are amestecul de miere cu propolis si scortisoara ?
Mierea cu propolis si scortisoara este un mix cu aspect cremos usor spre spumos si gust dulce putin intepator datorita scortisoarei si tincturii de propolis.

Cum se poate consuma mixul din miere cu propolis si scortisoara?
Consumul amestecului de miere cu propolis si scortisoara este recomandat la 1 lingurita pe zi pentru copii si 2-3 lingurite pe zi in cazul adultilor.

De unde cumparam mierea cu propolis si scortisoara si cum o pastram?
Fiind un produs apicol, acesta trebuie achizitionat din sursa sigura si anume, direct de la apicultor. Mixul de miere cu propolis si scortisoara de la Stupina ApiVio - www.apivio.ro este este intotdeauna proaspat preparat, cremos si delicios, iar ca sa se mentina tot asa, recomandam sa fie pastrat la temperatura camerei pentru a evita intarirea amestecului. Este disponibil la borcan de 370gr. Daca esti din Cluj-Napoca si/sau Floresti iti livram gratuit, iar daca esti din alte localitati trimitem prin curier.

Exista contraindicatii ale consumului amstecului de miere cu propolis si scortisoara ?
Cu toate ca este vorba de un amestec 100% natural care oferta multe beneficii pentru sanatate, trebuie sa existe o anumita moderatie in consului acestuia. Persoanele care prezinta alergii la produsele apicole (miere, polen si propolis) sau scortisoara va trebui sa fie foarte atenti atunci cand consuma acest produs. Femeile insarcinate sau care alapteaza este recomandat sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma acest amestec. De altfel consumul inainte de culcare poate da un efect energizant organismului, ceea ce ar duce la tulburarea somnului.