POVESTEA NOASTRA

Pasiunea ne-a facut sa ne petrecem aproape tot timpul liber printre albine pentru ca de la primii stupi pe care i-am avut, curiozitatea noastra pentru aceste vietuitoare a fost din ce in ce mai mare. Ordinea si disciplina cu care albinele isi trateaza munca zilnica, dar si grija pe care o au fata da zilele ce vor urma, ne-au facut sa le fim alaturi, sa le urmam exemplul si sa le sustinem.

Asa a aparut ApiVio.ro; in apropiere de Cluj - o stupina ingrijita cu mare atentie de noi, Alin si Violeta, sot si sotie, deveniti apicultori si iubitori ai acestei frumoase inteletniciri, numite stuparit.

Respectul suprem al albinelor fata de conducatorul lor, regina, unica mama a stupului, ne-a facut sa intelegem ca nimic nu este mai presus decat continuitatea vietii si grija pentru viitoarele generatii.

Munca si atentia pe care o acordam albinelor ne conduc spre dorinta de a obtine produse apicole de o calitate inalta pentru ca ne dorim ca ele sa poata fi benefice sanatatii oamenilor indiferent de varsta. De aceea in hrana albinelor din primavara si toamna, folosim doar produse avizate pentru consumul uman, menite sa ofere o stare de sanatate cat mai buna albinelor pentru ca acestea sa colecteze produsele de cea mai inalta calitate, bogate in proteine, vitamine si minerale, pe scurt, cu beneficii superioare pentru fiecare consumator.

Ne ingrijim de sanatatea albinelor studiind mereu nevoile acestora, trimitand periodic probe catre laboratorul directiei sanitar-veterinare pentru siguranta alimentelor si cautand metode de tratare care sa nu aiba efecte sau sa lase reziduri in produsele apicole, intrucat vrem sa ne asiguram ca in ceea ce priveste calitatea evoluam pozitiv in fiecare an.

Curatenia si igiena in care depozitam, extragem sau preparam produsele apicole, dar si ordinea in care mentinem stupii pe vatra, reprezinta dorinta de a mentine totul intr-un mediu curat asa cum albinele si-au format instinctul natural cu milioane de ani in urma cand au aparut pe Pamant. Alaturi de aceste doua puncte forte pe care le urmarim cu mare strictete, ne preocupa si selectia familiilor de albine, inmultind si mentinand in prisaca doar coloniile care ne atrag atentia cu harnicie, curatenie si prolificitate deosebite, in scopul de a avea mereu albine sanatoase si cat mai harnice, apte sa valorifice la maxim toata dulceata pe care natura le-o ofera.

Pentru noi stuparitul reprezinta o poarta spre o munca menita sa devina o placere intrucat consideram ca impreuna formam cea mai buna echipa, iar pentru albine vrem sa fim un sprijin de nadejde in mentinerea sanatatii lor. De aceea noi mizam pe harnicie, colaborare, dorinta si organizare pentru a ajunge la produse apicole de inalta calitate.