De unde cumparam mierea naturala de calitate ? - Recomandari si sfaturi

15.01.2020

Fiind vorba de un aliment deosebit de important pentru sanatatea umana, de la inceput mentionam faptul ca mierea de albine trebuie cumparata din sursa sigura, adica direct de la apicultor si nu de la intermediari sau de la alti terti care doar pretind ca se ocupa de apicultura.

Cum recunoastem ca mierea provine din stupina vanzatorului?
Din pacate exista pe piata multi vanzatori de miere care fie nici macar nu au albine, fie au cativa stupi de care nu se ocupa, iar mierea o procura din alte surse sau cum e cazul mierii de pe raftul magazinelor care contine in mare parte indulcitori industriali proveniti din China (conform rezultatelor analizelor efectuate recent).
Putem recunoaste destul de usor ca cei care vand mierea sunt si producatorii acesteia mai ales in aceasta perioada in care retelele de socializare sunt in voga. Fiecare apicultor care vrea sa isi vanda propriile produse apicole foloseste retelele de socializare sau un site unde au o pagina dedicata produselor apicole pe care le comercializeaza si unde posteaza periodic imagini din stupina. Acestia nu se sfiesc sa arate clientilor poze cu activitatea din stupina si eventual culesurile la care au deplasat stupii si evident extragerea mierii sau colectarea polenului. Apicultura este o pasiune si aceasta trebuie sa se regaseasca chiar si in produsul finit comercializat, fie ca este vorba de miere de albine, polen, propolis sau mixuri din miere cu catina, miere cu aronia, miere cu ghimbir sau mixurile de imunitate din miere, catina, polen si propolis.

Stuparul este neaparat un indragostit de meseria lui. De aceea apicultura este considerata drept o indeletnicire pasionala.

Noi la Stupina ApiVio facem totul din pasiune si dragoste pentru albine si pentru ca viata alaturi de aceste insecte harnice inseamna sanatate si deconectare. Invatam de la albine ca ordinea este pe primul loc si ca produsele apicole de calitate provin doar de la familii de albine ingrijite corespunzator si cu multa pasiune. La Stupina ApiVio punem accent si pe satisfactia clientului si cerem mereu feedback despre produsele apicole pe care le comercializam; intrucat ele fac parte din productie proprie este foarte important pentru noi sa stim ca sunt benefice si pe placul tuturor.
Miere de albine este un produs cu numeroase beneficii pentru sanatate doar daca aceasta provine de la familii de albine sanatoase si este oferita clientilor exact asa cum se gaseste si in stup, adica naturala si fara alte adaosuri.

Cristalizarea (zaharisirea mierii)
Pentru ca numeroase persoane cred in mod eronat ca mierea cristalizata este falsificata prin adaugare de zahar trebuie sa precizam ca fenomenul de cristalizare este specific mierii de calitate si ca apare in majoritatea sortimentelor; mai pe scurt, mierea de calitate cristalizeaza (se zahariseste) mai devreme sau mai tarziu indiferent de sortiment, dar acest lucru nu ii influenteaza in nici un fel calitatea ca si aliment. Singurul discomfort al mierii cristalizate este ca se consuma mai greu, avand o consisenta mai tare este si mai dificil de utilizat. Asadar in mierea pe care o cumparati de la Stupina ApiVio chiar daca este cristalizata, nu exista nici o substanta straina adaugata. La noi gasiti miere de salcam, miere de tei, miere poliflora si miere de mana, toate sortimentele de miere in stare 100% naturala asa cum acestea se gasesc in stupi.

Mierea de albine este cea mai dulce atunci cand provine direct de la apicultor
Apicultorii onesti vor tine intotdeauna la calitatea mierii, dar si la pretul acesteia pentru ca exista niste costuri de productie care sunt destul de ridicate asa ca dragi consumatori de miere, sa nu va lasati intimidati de preturile extrem de mici ale mierii practicate de unii vanzatori pentru ca stim cu totii ca un pret mic in cele mai multe cazuri nu inseamna si o calitate buna, iar apicultorul care stie ca vinde un produs de calitate va tine pretul sus pentru a-si putea acoperi costurile de productie care de cele mai multe ori nu sunt deloc mici, iar si in cazul mierii ca si la orice alt produs existent pe piata, calitatea si naturaletea au un pret mai ridicat fata de produsele contrafacute.

Recomandari in alegerea mierii de calitate

  • sa provina din sursa sigura;
  • sa provina de la un apicultor de incredere - poate sa fie o cunostinta sau o persoana straina atat timp cat arata ceea ce face pe tot parcursul anului in stupina ofera transparenta si incredere potentialilor cumparatori;
  • sa aiba culoare si consistenta specifice mierii de calitate;
  • sa aiba gust specific sortimentului ales, gust de miere si nu de zahar sau alt indulcitori;

De ce sa evitam mierea de pe rafturile magazinelor mari ?

Probabil ca exista si magazine in care se gaseste miere de albine de calitate si 100% naturala, insa acestea sunt foarte putine. In majoritatea lanturilor de magazine, mierea nu este naturala, acest lucru fiind confirmat si de rezultatele analizelor efectuate de laboratoarele specializate, dar si de eticheta pe care scrie: Miere de provenienta UE si NON UE, care in cele mai multe cazuri reprezinta indulcitori industriali proveniti din China sau diferite siropuri si in cantitate foarte putina miere. Aceasta "miere" are si un pret mai mic (aproximativ jumatate fata de o miere de calitate) pentru ca singurele costuri de productie au fost indulcitorii si imbutelierea fara sa mai fie nevoie de stupi si albine unde cheltuielile ar fi crescut simtitor.

Cauti miere de albine 100% naturala direct de la apicultor ? Hai pe www.apivio.ro si alege-ti sortimentul dorit. Livram gratuit in Cluj-Napoca si Floresti si prin curier in alte localitati. Cu siguranta iti va placea si vei reveni.


miere de albine naturala
miere de albine naturala