Produse apicole

Home / Produse apicole
Miere de albine diferite sortimente

Despre mierea de albine se spune ca, in vremurile stravechi, era hrana preferata a zeilor din Olimp. Mierea este un aliment pur, concentrat, o adevarata esenta a luminii solare in stare lichida.
Este un aliment natural, fiind principalul produs al stupului. Mierea este fabricata de albine din nectarul florilor, imbogatit cu substante proprii si prelucrata de acestea pentru a fi apoi depozitata in faguri.

 

Polen crud

Polenul este hrana proteica a albinelor, colectat de acestea de pe diferite flori si adus in stup sub forma unor grauncioare. Ca si aliment, polenul este o sursa importanta de proteine si vitamine avand actiuni asupra: imunitatii, digestiei, reducerii colesterolului, ameliorarii astmului si circulatiei sangvine, fiind si un puternic remineralizant si vitaminizant pentru organism.

 

Propolis tinctura – spray sau picurator

Tinctura de propolis ambalata in sticlute de 20 ml cu picurator sau spray.
A fost obtinuta prin extract cu propolis 100% natural colectat din stupi si alcool etilic de origine agricola din cereale fiind preparata in conditii de igiena maxima, dupa o reteta autentica fara adaugarea altor substante.

Albinele folosesc propolisul pentru izolarea spatiilor sau a crapaturilor stupilor, totodata acesta fiind un bun distrugator al bacteriilor ce incearca sa dauneze sanatatii coloniilor de albine. Ele isi lustruiesc stupul cu o pelicula de propolis pentru a fi in permanenta aparat de microbi.

Propolisul este recunoscut pentru actiunile sale antiinflamatoare, antibiotice, antibacteriene, bacteriostatice, dezinfectante, antivirotice, antifungice (contra ciupercilor), toate cu spectru larg de actiune partial cunoscut; el mai are actiuni antialergice, antihistamice, antigerminative, actiune stimulatoare a reactiilor imunitare, actiune antiiradianta, cicatrizanta, conservanta, antitoxica, combate mancarimea de piele si tumorile, actiune eutrofica, regeneratoare.